امروز یک مقاله در فایننشیال تایمز بود که در مورد لویک لمور بلاگر معرف فرانسوی بود و از قولش ۱۰ مورد مهم برای تجارت رو ذکر کرده بود که جالب دیدم اینجا ترجمه کنم:
۱- منتظر ایده انقلابی نباشید. روی چیزهای ساده تمرکز کنید و بجنبید.
۲- ایده خود را با دیگران در میان بگذارید و از نظرات آنها استفاده کنید
۳- با بلاگ نوشتن و نرم افزارهای social یک اجتماع کوچک دست و پا کنید
۴- به حرفهای افراد اجتماع خود (کاربران) گوش دهید و جواب آنها را بدهید.
۵- تیم عالی دست و پا کنید. با مهارتهای متفاوت از خود و بهتر از خود.
۶- اولین کسی باشید که مشکلات را پیدا میکند و رفعش کنید.
۷- زیاد وقت صرف پیدا کردن بازار و تحقیق در این مورد نکنید. زود نسخه تستی را وارد بازار کرد و روی سیستم اصلی کار کرده و بهبودش ببخشید.
۸- خیلی نگران business planنباشید. نتیجه اش همیشه با چیزی که انتظار داشتین فرق خواهد کرد.
۹ - زیادی پول خرج بازاریابی نکنین. مهمتر از اون اینه که کاربران شما عاشق محصول شما باشند.
۱۰ - روی پولدار شدن تمرکز نکنید. پول هدف نیست - نتیجه موفقیت است.
چند سال پیش، در مورد بزرگترین بانکهای اطلاعاتی دنیا نوشتم. چند روز پیش لیست جدید روی اینترنت منتشر شد که فکر کردم مقایسه این دو جالب باشد.
یکی از دوستانم که در یکی از شرکتهای ذکر شده در این لیست کار میکرد، میگفت که اطلاعات این لیست بسیار دقیق است. جالب اینجاست که شرکتهای اینترنتی مثل AOL، مایکروسافت، و یاهو در این لیست نیستند.
محققین شرکت شارپ موفق به ساخت تلویزیون شدند که میتواند دو برنامه متفاوت را همزمان پخش کند. زاویه نگاه کردن به تلویزیون، مشخص میکند که چه برنامه ایی را میبینید. به برنامه زیر توجه کنید.
جرمی زاودنی، کارمند یاهو و وبلاگ نویس، خبر میدهد که یکی از صفحههای وب یاهو توسط گوگل کپی شده است. این دو صفحه به طرز وحشتناکی شبیه هم هستند و جرمی با کارمندان یاهو هم چک کرده و اطمینان حاصل کرده که این صفحه توسط مایکروسافت در اختیار همه شرکا قرار نگرفته است.
در چند روز اخیر، گوگل سرویس جدید برچسب زن خود را ارائه کرده است. من هنوز این در این سرویس شرکت نکردهام، ولی به عنوان یک ناشر وب، عکسهای سایت خودم را در اختیار گوگل قرار دادم تا در این پروژه از آنها استفاده کند.
عصر اینترنت اول با پست الکترونیکی و گروههای پستی شروع شد.
سپس، عصر وب آمد. جتسجو (آلتاویستا، گوگل، و یاهو)، پست الکترونیکی مبتنی بر وب (AOL، پست الکترونیکی یاهو، و هات میل)، انجمنها (سلش دات)، بلاگها (بلاگسپات، بوینگ بوینگ، ...) و بالاخره هم شبکهای اجتماعی مثل فریدنستر، MySpace و FaceBook و سایتهای Web2.0 ساخته شده روی این شبکهها مثل Delicious و Digg و این اواخر هم YouTube.
با وجود تکنولوژی AJAX، انقلاب بعدی در اینترنت چه خواهد بود؟
به نظر میرسد ما دوباره به سوی مدل قدیمی کامپیوترها، ترمینال و سرور در حرکت هستیم. کامپیوترهای خیلی کم قدرت، با حافظه و پردازشگر بسیار ضعیف و البته ارزان، با کمک ارتباطات شبکهای بسیار سریع و قدرتمند به کامپیوتر مرکزی که همهی کارهای آنها را انجام میدهد وصل شده، و فقط نتایج محاسبات را به کاربر نشان میدهند. و نرمافزارهایی که این کارها را انجام میدهند کجا قرار خواهند داشت؟ بر روی کامپیوتر مرکزی.
گوگل چند وقت پیش یک سری از این برنامه ها را با نام Google docs and spreadsheet عرضه کرد که کارهای جالبی از قبیل ویرایش پرونده ها و spreadsheet ها را به صورت آنلاین انجام میدهد. همه اینکارها فقط و فقط از طریق یک web browser انجام میگیرد که در نوع خود انقلابی به شمار میرود. خرید شرکت writely توسط گوگل، میتواند گام بزرگی به سمت ساخت بزرگترین سیستم عامل مبتنی بر web باشد.
اما در این بازار، نباید از شرکتهای کوچکتر قافل شد. شرکتهایی که میتوانند یک طرف معامله بزرگ بعدی باشند. مواظب شرکتهای کوچکی مثل zoho و thinkfree، دو شرکت تازهپای حوالی Bay area باشید. این دو شرکت، برنامههایی مشابه MS Office ولی روی وب را ارایه میدهند. آیا این برنامهها انقلاب بعدی صنعت وب به شمار میروند؟
Teddy برنامه جالبی است که با استفاده از آن میتوان به راحتی تصاویر ۳ بعدی تولید کرد، آنها را رنگ آمیزی کرد، و انیمیشن درست کرد. از امکانات جالبش به سایه زدن، اتصال اشیاء و بریدن تکههای اشیا، اشاره کرد. حتما این ویدئو و این نمایش (۴۸ مگابایت) را ببینید.
ضمنا حتما ویدئو این برنامه که توسط محققان دانشگاه MIT تولید شده را هم ببینید. با استفاده از این برنامه هم میتوان اشیاء ۲ بعدی را جاندار کرد و انیمیشن درست کرد.
هیچ وقت متوجه عکسهایی که موقع گرفتن یک آدرس پست الکترونیکی جدید به شما نشان داده میشوند شدهاید؟ عکسهایی که عموما یک عدد یا کلمه را نشان میدهند و از شما میخواهند که چیزی که میبینید را تایپ کنید و به آنها Captcha میگویند. هیچ وقت با خود فکر کرهاید که برنامهای هست که این معما را بصورت اتوماتیک حل کند؟ اگر جزو این گروه هستید، حتما ویدئو صحبت لوییس ون آن در مورد محاسبات انسانی را نگاه کنید. این ویدئو در شرکت گوگل گرفته شده است.
لوییس ون آن استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه کارنگی ملون است. وی درجه دکترای خود را از همین دانشگاه در سال ۲۰۰۵ گرفت.